• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kérdésem ezzel az MR felvétellel kapcsolatban lenne, az igazat szeretném róla tudni. A nyaki szakasz korongjai C. III.-VII. között discopathiásak, enyhe jobbra convex scoliosis is megfigyelhető: A nyaki lordosis kiegyenesedett. C.IV.-V. rés beszűkült, az alkotó zárólemezek egyenetlenek, közülöttók zsíros degeneratio azonosítható régi gyulladás maradványaképpen. A korongon egyrészt egy jobb oldali posrterolateralis, részen foraminalis extrusio látható, mely a lateralis recessust és a forament szűkíti, másrészt még bal oldali posterolateralis protrusio is azonosítható, mely degeneratív elváltozásokkal együtt a forament ugyancsak szűkíti. Ezen magasságban a jobb lateralis recessusban durva csontkinövés a myeloon definitív benyomatot hoz létre. A myelon lefutása, vastagsága és jelintenzitása szabályos. A lumbalis szakaszon a korongok L.III.-S.I. között discopathiásak. Az L.III.-IV. korong körkörösen szétterül, rajta diszkrét jobb oldali paracentralis protrusio azonosítható, mely minimális benyomatot okoz a duraszákon. L.IV.-V. rés magasságban a minimálisan szétterülő krongon körülírt kiboltosulás nem látható. L.V.-S.I. rés beszűkült, mindkét forament degeneraív elváltozások szűkítik, azonban a periradicilaris zsírszövet megtartott. Vélemény: Protrusio posteriolateralis C.III.-IV. Extrusio posterolateralis et foraminalis C.V.-VI. l.d. cum stenosis recessus lateralis Protrusio posterolateralis C.V.-VI. Spondylarthrosis cervicalis Protrusio paracentralis L.III.-IV. l.d. min. grad. Mérsékelt spondylosis lumbalis. Rehabilitálható vagyok ilyen gerinccel Önök szerint? Várom válaszát! Köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Többszörös sérv van, illetve jelnetős meszesedések láthatóak. Mindenképpen meg kell próbálni a maximális konzervatív terápiát, gyógytornát, fizioterápiát. Szerintem ezek eredményesek lehetnek az Ön esetében is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 16:28; Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés