• Izület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Szamosi Szilvia, Jelenleg 3. hónapja vagyok otthon betegállományban. Bal csuklóm izületi gyulladásával kezdődött a betegségem, majd átterjedt a jobb csuklómra és jelenleg a jobb térdemen van. Bal kezem már panasz mentes, ellenben a jobb kezem még fájdalmas. Röngen felvétel és a leletek nem mutatnak semmi féle koros elváltozást, vérképem még a gyulladást sem erősíti meg. Egyedül azt mutatta ki a röntgen, hogy folyadék van a térd izületemben. Már kb 2 hónapja nem tudok legugolni, igaz jelentosen javult a térdem hajlíthatósága/terhelhetősége. Orvosom szerint megeröltettem magamat/izületemet. 2006-ban ugyan ez a térd izületem volt bedagadva és akkor góckutatásra is sor került. A fog gyökeremen találtak 1 cisztát amit szálysebészeti műtéttel eltávolítottak. Mivel a térdem nem javult kellő mértékben, ezért 3hónappal később a torok manduláimat is eltávolították, mondván, hogy ez is goc pont lehet. Térdem megjavult, de mindig is érzékeny maradt az időváltozásokra és sportolásra. Különösebb problémám nem volt egészen 2010. júniusáig... Mivel megvan az esélye, hogy visszanő a foggyökeremre a ciszta, ezért ez volt az első dolog amit megnézettem, de a röntgen negatív volt... Szeretném véleményét kérni, hogy mit tehetnék javulásom érdekében. Milyen vizsgálatokat kellene elvégezni? Várom mielőbbi válaszat. Tisztelettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Lehet ez az állapot egy reaktív ízületi gyulladás, valamilyen fertőzésre adott válaszreakció, ahogyan az Ön orvosai is gondolták. Ha részletes kivizsgálás történt, és tényleg nem volt magasabb vérsüllyedés illetve CRP érték, illetve a rheumatoid faktor szint is negatív, akkor lehet egy időnként visszatérő ízületi gyulladás, ún. palindrom rheumatizmus. Ez egyik csoportba sem sorolható ízületi gyulladás, amely lehet, hogy később teljesen megszűnik, vagy esetleg kialakul belőle sokízületi gyulladás. Erre jelenleg csak nem szteroid gyulladáscsökkentőt kell szednie akkor, ha fáj az ízülete.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 22:23; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés