Korrekciós műtét

Csípőízületi problémám van/ coxa valga sublux l.u, arthralgia l.d./ ortopéd orvosom Miskolcon előzőekben korrekciós mütétet javasolt, de miután fényderült agyi keringési zavaromra /post strokos állapot/ elzárkózott a mütéttől. Az ideggyógyászaton olyan szakvéleményt adtak, hogy ha a mütét nem altatásban történik nincs nagy kockázat. Nagy fájdalmaim vannak a csípőmben, térdemben, és a sípcsontomban.Ezzel kapcsolatban mit tudnak ajánlani? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza altatás témában

Tisztelt kérdező!

A probléma a leírása alapján a műtét ideggyógyászati okok miatti elvégzésének elbírálása.Olvastam a felállított diagnózist, természetesen ahhoz, hogy véleményt mondjak arról, hogy hamarosan kell-e elvégezni a műtétet, meg kellene önt vizsgálnom, ill. látnom kellene a rtg felvételt.

Sürgető dolog egészen biztosan nincsen, a korrekciós műtétek nem életmentő beavatkozások, időbeni eltolásuk életet veszélyeztető következménnyel nem jár. A fájdalmak csillapítása és-gondolom-a fennálló járás-és végtagterhelési panaszok megszűntetése lenne a célja. Ezeket sokszor nem is altatásban végezzük, hanem gerincvelőközeli érzéstelenítésben.Ennek elbírálása az ön esetében ideggyógyász és aneszteziológus szakorvos feladata. Javaslom tehát orthopéd és ideggyógyász szakvéleménnyel aneszteziológiai kivizsgáláson való megjelenést.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus

Kérdés: 2008. június 17., 22:54; Megválaszolva: 2008. június 17., 22:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)