Pattanó ujj

Kedves Doktor / Doktornő! A bal kezem kisujján pattanó ujj rendellenességet diagnosztizáltak, és az lenen a kérdésem hogy ennek a gyógyítása csak műtéttel lehetséges, vagy valamilyen más módon is gyógyítható? És még azt szeretném kérdezni hogy ha megműtik és meg gyógyul akkor ugyan úgy tudom majd használni mintha mindig is jó lett volna? Válaszát előre is köszönöm Zsolt.

Dr. Bogdán Aurél válasza pattanó ujj témában

Ennek a betegségnek a végleges megoldása műtéti. Lehet kezelgetni kenőcsökkel, gyógyszerekkel, fizikoterápiával, de ezekkel csak a gyulladást és az esetleges fájdalmat lehet megszüntetni, a kialakult szerekezeti elváltozást nem. A műtétet követően teljes funkció várható!

Kérdés: 2010. szeptember 03., 22:43 ;Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 23:58
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Pattano ujj
Tisztelt Dr. Ùr! Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy 2 hete műtötték a jobb kezem középső ujját pattano ujjal. A gondom az hogy még mindig...
pattanó uj
Üdvözlet Doktor Úr! megértettem a" pattanó új " lényegtét és értem nem gyógyitható csak mütéttel. Egy kérdés nem hagy nyugodni, ha pl....
Pattanós ujj
Tavaly jobb hüvelykujjam (pattanós ujj) műtötték, most bal hüvelykujjam is műtétre vár.Kérdésem, hogy lesz e következménye ha halogatom a...
Pattanó ujj
Kedves Doktor nő/úr! Pattanó ujjat állapítottak meg nálam.Péntek délelőtt műtöttek, a hétfői kontroll kötözésnél közölte velem az Orvos...
Pattanó ujj
Jobb és bal kéz gyűrűs ujj behajtása után - főleg reggelente - csak rásegítéssel tudom az ujjaimat kiegyenesíteni. Mi ennek az oka és mit tehetek...