Kérem, értelmezze MR eredményemet

Tisztelt Doktornő! Szeretném ha értelmezné az eredményemet: A craniocervicalis átmenettől a TH.V.segmentumig T1, T2 súlyozott sagittalis, a C.IV.-VII.csigolyák közötti discusok síkjában T2 súlyozott axialis mérések készültek. A nyaki lordosis kiegyenesedett, a C.IV.segmentumok magasságában kyphosisba hajlik. A C.V.-VII. csigolyák peremein bal oldali túlsúllyal széles alapú osteophyta felrakódások láthatók. A C.V.-VI. discusok víztartalma csökkent. A C.V.-V. csigolyák között discus convex kontúrú, a durazsákon enyhe benyomatot okoz, a kilépő gyökök megtartottak. A C.V.-VI. csigolyák közötti discuson bal oldali paramedian kiboltosulás látható, amely az osteophytákat meghaladja, a durazsákon benyomatot okoz, a melon elülső kontúrja eléri. A bal neuroforamen kissé szűkebb. A C.VI.-VII. csigolyák közötti discus keskenyebb, convex kontúrú, a durazsákony enyhe benyomatot okoz, a neuroforamenek nem szűkebbek. A myelon centralis helyzetű, kóros jelintensitas nem figyelhető meg benne. Köszönöma segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező! A nyaki szakaszon normálisan meglévő előrefelé irányuló görbület (lordosis)kiegyenesedett. Az V-VII-es nyaki csigolyák peremein meszes felrakódások vannak. Az V-VI-os nyaki csigolyák között bal oldalon sérv látszik, mely meghaladja a meszes csőröket is, benyomatot okoz a gerincvelő burkán. A gerincvelőben (myelon) kóros eltérés nincsen.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 23., 17:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 20:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye