Második MRI

Tisztelt Doktornő! Április óta járok orvostól -orvosig, de a problémám nem oldódik meg.Egy júniusi MRI szerint nincs "hernia", csak kopás, meszesedés stb. Azóta az összes fizikoterápia, vízi torna, súlyfürdő, injekció, száraz torna kezelésen részt vettem. Mivel panaszaim nem múltak, újabb MRI-t készíttettem. A vélemény:Közepes fokú degeneratív elváltozások.Th12/L1 körkörös hernia.L1/L2 bal oldali paramedialis hernia. A leletekkel a jövő héten megyek vissza beutaló orvosomhoz.Továbbra sem tudok normálisan előre hajolni, olykor zsibbad és "könnyű" a lábam, sokáig nem tudok ülni.Két hónapos mindenféle kezelés után mégis csak van sérvem? A fentiek alapján a műtét elkerülhető? Ha igen, mi a terápia? Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

Tisztelt Kérdező! Ez alapján a leírás alapján sérv van 2 helyen is. A műtét csak akkor indokolt, ha semmilyen fájdalomcsillapító kezelés nem elég hatékony, illetve olyan neurológiai eltérések vannak, mely az ideggyök nyomására utal. Reflexkiesés, vagy érzészavar, vagy vegetatív beidegzési zavar, pl. vizelettartási nehezítettség.

Kérdés: 2010. augusztus 23., 11:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 20:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye