• Mélyvénás probléma vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly, boka fájással kerestem fel a háziorvosomat. (előtte volt egy nőgyógyászati műtétem, és hormon tablettát kellett szednem, amely közben kihullott a hajam, és akkor kezdett fájni a lábam, de a nőgyógyász kizárta, hogy attól lenne.) Egy hónap múlva már a térdem is fájt, és guggolásból nehez tudtam felállni. Ezek a fájdalmak egy húzósabb nap után éjszaka is folytatódtak. Mostmár a combomban is érzem ezt a fájdalmat. Közben voltam az év elején az érsebészeten, ahol mélyvénás trombózist gyógyítottak, hasba kellett injekcióznom magam egy hétig, majd a kontrollon levő orvos gyógyultnak nyilvánított. A fájdalmaim azonban megvannak. Néha már a farizmomban is érzem. Nem tudom eldönteni, hogy ez az erekből jön, vagy izom fájdalom, vagy mindkettő. A lábszáramon több helyen ugyanott néha vöröses, néha véraláfutásnak tűnő foltok vannak egy év óta. Hol halványodnak, hol erősödnek. Nem tudom hol induljak el. Mennyire vegyem komolyan? Éljek a fájdalommal, ez osztódott rám? Biztos közre játszik az is, hogy a hormon tabletták 15 kg-al gyarapították a súlyom, ami nem igen indul meg lefelé.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Az izomfájdalmak visszamaradhatnak a mélyvénás thrombosisból, azonban az ízületi fájdalmak hátterét ettől függetlenül reumatológiai rendelésen kell kivizsgáltatni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 17:48; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 22:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés