Psoriatic arthritis?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Psoriasis betegségem van ami kb 6 éve jelent meg. Érintett területek a hajas fejbőr/hát enyhén a mellkas és pár pötty a lábon/karon. A Kézfejemet és a lábfejemet egyáltalán nem érinti. másfél hónapja fejeztem be a 3 hónapig tartó Sandimmun neoral (ciklosporin) kúrámat ami teljesen megszüntette a bőrtüneteket, de azóta szép lassan újra kezdenek visszatérni. Két napja fáj mindkét térdem, pontosabban inkább mintha hátul a térdhajlataim felé érezném a fájdalmat és nem elől, de nehéz behatárolni. Ülő helyzetben alig észrevehető (ha hajlítgatom akkor is), lépcsőzés közben már konkrétan fáj (de nem elviselhetetlen) ugrás közben pedig még jobban fáj. Járás közben érzem de elhanyagolhatónak mondható. Bedagadva, bevörösödve nincs, semmilyen más testrészem nem fáj. Rettegek a lehetőségtől, hogy rámtalált a psoriasis ízületeket érintő formája, de a fájdalmaimnak lehet más magyarázata is: Augusztus 1-7ig vakációztam és intenzív testmozgást végeztem (naponta több óra kenuzás 1-2 óra foci/strandfoci, cipekedés) a fájdalom pedig utolsó nap este jelentkezett és azóta némileg erősödött. Mivel az év többi részében jóformán nem mozgok (közlekedést leszámítva) lehet a fájdalom a hirtelen váltástól habár nem vagyok kövér (187 cm/86kg) Önnek mi a véleménye? A második lehetőség esetén mennyi ideig tart kb ez-? Ön javasol valami "tornát" a tünetek enyhítésére? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a ízületi gyulladás témában

Tisztelt Kérdező! Nagy valószínűséggel csak a megterhelés miatt van ez az ízületi fájdalom. A psoriasishoz társulhat ízületi gyulladás, de az általában duzzanattal is jár. Próbáljon meg valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt bevenni, illetve helyileg kenje be fájdalomcsillapító kenőccsel. Ha nem szűnnek meg a panaszok, akkor keressen fel egy reumatológiai rendelést, illetve érdemes egy vérvételt is csinálni, hogy van-e gyulladás a szervezetben.

Kérdés: 2010. augusztus 09., 21:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 13:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma