Levél

Jo napot kivánok! Már nagyon régota van mindkét lábamon un bütyök vagy öregujj. Ludtalpas is vagyok. Talpbetétet hordok. Az ortopéd orvos már pár éve mütétet javasolt. Kérdezvén hogy fáj-e mert csunyán néz ki. Mondtam nem fáj elvagyok vele. Igen de egy ideje az eggyik rendszerességel fáj, és most már belevágnák a mütétbe. A kérdésem mivel jár maga a mütét? Altatásba végzik? Mennyi a lábadozás? És elvileg meddig leszek munkaképtelen? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a bütyökműtét témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Nagyon sokféle műtéti megoldás létezik a bütyök ellátására. Az, hogy melyiket alkalmazzuk az függ az életkortól, a láb statikájától, a bütyök mértékétől, a környező ízületek és a lágyrészek állapotától. A műtéteket általában gerinc érzéstelenítésben végzik. A lábadozás attól is függ, hogy csak a lágyrészeken kell elvégezni a beavatkozást, vagy csak a csontokon, esetleg mindkettőn. Így ez két héttől akár két hónapig is eltarthat szövődménymentes esetben is. Azt tanácsolom keresse fel kezelőorvosát, aki a vizsgálat és a röntgen ismeretében pontosabb választ tud adni Önnek!

Kérdés: 2010. augusztus 09., 12:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma