Sarokfájdalom

Tisztelt Weborvos! Mai napon sebészeti vizsgálaton vettem részt hónapok óta tartó bokafájdalmaim miatt. A sebészetről elküldtek röntgenre, mondván, hogy a bokafájdalom nem sebészeti eset. Mint az később kiderült, valószínű, hogy mégis az. A röntgen leleten az alábbi olvasható: MK. calcaneuson az Achilles-in tapadásánál tűhegynyi exostosis látszik./N. Az lenne a kérdésem, hogy ez pontosan mit jelent, illetve várhatóan milyen kezelést fog a sebész-ortopéd szakorvos javasolni? Jelenleg egy 3 éves gyerekkel vagyok otthon, emiatt nagyon jó lenne viszonylagos pontossággal tudnom, hogy mi vár rám:-) Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont-kinövés témában

Fizikális vizsgálat és a röntgen felvétel ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján ez a csontkinövés nem túl nagy, viszont elég rossz helyen van az eltávolíthatóság szempontjából. Nem biztos, hogy a műtét a legjobb megoldás, mert sérülhet az Achilles ín. Első körben valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szoktunk adni, ha ez nem használ, akkor helyileg 2-3 alkalommal szteroid injekciót, és csak végső megoldásként alkalmazunk műtétet. Ha műtét, az általában 2-3 hét lábadozási idővel jár.

Kérdés: 2010. augusztus 08., 10:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma