Térdprobléma

Tisztelt Doktor úr/nő! Kb. 4 évvel ezelőtt kezdett fájni a jobb térdem. Nem a hajlatban, hanem a térdkalács jobb oldalán. Nem dagadt, nagyon ritkán volt az. Ha összezárt lábbal állok, a térdem kissé befelé fordul, olyan érzés, mint amikor az ember befelé fordítja a lábfejét, de az enyém párhuzamos a másikkal. Voltam szakorvosnál (Sportkórház), UH vizsgálat volt, mely egy kisebb Baker-cystát állapított meg. Viszont mindössze annyit javasoltak, hogy gyógytornázzak. Próbáltam Flector krémet, tapaszt is, illetve fizikoterápiás kezelésen is részt vettem. Ezek a vizsgálatok kb. 2 éve voltak. Azóta nem foglalkoztam a térdemmel. Viszont kezd egyre rosszabb lenni, illetve ma már szinte napi szinten jelentkezik fájdalom, illetve olyan érzés, mintha súly lenne benne, a térdemben. Mozgásban is korlátoz, guggolni, térdepelni kényelmetlen, ha felállok és kinyújtom a lábam, kissé fájdalmas. Ha sokáig be van hajlítva (pl. ülés), utána is kellemetlen érzés. Néha a térdkalács feletti jobb oldal nyomásra is érzékeny, fáj. Nem tudom van-e köze hozzá, de ezen a területen az erek is nagyon látszanak a bőröm alatt. Talán az fáj, ha megnyomom? Általános iskolás koromban sportoltam rendszeresen, de azóta nem. Sérülésem nem volt. Van egy enyhe gerincferdülésem, illetve kamaszkoromban, amikor ezt megállapították, azt jelölték meg oknak, hogy az egyik lábam 1cm-rel rövidebb. Gyógytornára jártam. Nem tudok huzamosabb ideig sétálni sem, pedig a sport híján ez az egyetlen mozgási lehetőségem. Tervezem, hogy ismét szeretnék egy ortopédiai vizsgálatot, illetve UH vizsgálatot, de előtte szerettem volna kikérni itt egy véleményt arról, hogy mennyire sürgősen kellene ezt megtennem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Leírása alapján mindenképpen szükséges ortopédiai vizsgálat, illetve az UH mellett MR vizsgálat is szükséges lehet. Valószínű hogy valamilyen porc eltérése van, mert az Önéhez hasonló tünetek ezen kórképeket jellemzik. Az is lehet, hogy egy ízületi tükrözés is a látótérbe kerül nem csak a pontos diagnózishoz járulhat hozzá, de akár a megoldást is jelentheti. Azt tanácsolom mihamarabb keressen fel egy ortopédiai szakrendelést!

Kérdés: 2010. augusztus 05., 13:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 14:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma