Egykori valószínűleg törés/ek a lábfejben

Kedves Doktor Úr/Nő! Körülbelül 4 évvel ezelőtt édesanyáméknál történt az eset. Ültem a széken, egyik lábom a másikra téve volt, hirtelen fel kellett állnom, kettőt léptem zsibbadt lábbal, majd hirtelen a bokám alámcsavarodott, reccsent egyet, majd ráestem, akkor mégegyet roppant. Voltam vele a körzeti orvosnál pár nappal később a baleset után. Meg volt dagadva, és teljesen el volt színeződve, és jéghideg volt még utána heteken keresztül. A doktornő Fastum gélt javasolt, hogy avval kenegessem, majd elmúlik. Négy év telt el. És csak úgy tudok járni, ha bokaszorító van a lábamon. Annyira érzékeny. A talpamhoz ahogy hozzáérek, iszonyatosan fáj, a lábfejem szintén. Hosszú távon ha mennem kell, fájdalomcsillapító nélkül nem megy. Nem mertem visszamenni az orvoshoz újra vele, mert attól tartottam újra nyakamba sóz valami krémet. Sajnos nem dolgozom pár éve. És csak hatósági bizonyítványom van. Nem tudom hogy evvel a papírral mehetek-e orvoshoz megnézetni, mert úgy érzem napról-napra rosszabb lesz. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a lábtörés témában

Kedves Erika! Elengedhetetlen a vizsgálat. Ha nincs TB-je, akkor a vizsgálat kifizetésével el lehet azt végezni. Egy röntgen már korábban javasolt lett volna, kár volt attól tartani, hogy újra krémet kap, ha nem javul egy panasz, mindig vissza kell menni a kezelőorvoshoz, hiszen ez azt jelenti, hogy a jelenlegi kezelés nem elég, vizsgálat szükséges. Ortopédiát vagy traumatológiát keressen fel, meg kell vizsgálni a lábszerkezeti eltéréseket.

Kérdés: 2010. augusztus 05., 01:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 11:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye