Vállalhatok gyermeket, ha műtöttek Perthes kórral?

Kedves Doktor Úr/Nő! Jelenleg 26 éves vagyok. 6 éves koromban műtöttek jobb oldali Perthes kórral. Hamarosan szeretnék gyermeket, azonban nem tudom, hogy a korábbi műtétem milyen hatással van a gyermekvállalásra, a terhességre, illetve a szülés történhet-e természetes úton. Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni, amennyiben van lehetőség rá. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a Perthes-kór témában

A műtéte miatt minden további nélkül vállalhat terhességet, a kihordással nem lesz baj. Amit esetleg befolyásol az a szülés menete. Attól függ, hogy szűlhet e természetes útin, hogy milyen a mozgás a csípőízületben, illetve alakult-e ki deformitás a kismedencében. Erre a kérdésre egy nőgyógyászati és egy ortopédiai szakvizsgálat ad választ. A terhesség vállalható, az hogy természetes úton születik meg a baba, vagy császármetszéssel, ez pedig a vizsgálatok során derül ki!

Kérdés: 2010. augusztus 04., 13:44; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 09:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma