Keresztszalag pótlás műtét miben más?

Tisztelt dotor Úr/Nő. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel egy keresztszalag pótlás előtt álok és olvastam egy új technológiáról un 2 csatornás eljárásról, a hagyományos technológiához képest "1 csatornás " mi a külömbség esetleg ez egy tartósabb masszívabb dolog lehet? Hosszútávon melyik jobb vagy melyik terhelhető jobban műtét után

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a keresztszalag témában

Az elülső keresztszalagpótlására sok megoldás létezik. Mindegyik jó a maga nemében. Természetesen ahogy fejlődik az orvostudomány, úgy nyílnak lehetőségek az ellátásban, de nem mindig a legújabb, a legjobb. A kétcsatornás keresztszalag pótlás annyival jobb az egycsatornásnál, hogy beültetésével a szalag jobban megközelíti az anatómiai helyzetet, ezzel elvileg jobb működést eredményez, de nem feltétlen tartósabb mint más technikával. A mi kórházunkban nem végezzük ezt a beavatkozást, mert nem adottak a technikai feltételek, így igazából nem tudok tapasztalati eredményekről beszámolni. Az egyik egyetemi tanárom mondta annak idején, hogy az elavultnak vélt módszer is lehet jó módszer annak a kezében, aki jól tudja csinálni, míg a legújabb módszer is lehet rossz, ha rosszul csinálják. Azt javaslom tájékozódjon kezelőorvosától, hogy Ő melyik módszert javasolja, melyiket tudja nagyon jól és azt válassza. Ha a kétcsatornás eljárásban bízik, akkor keressen egy olyan szakembert, aki már nagy rutinnal rendelkezik benne!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 03., 19:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 21:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom