• Deréktáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Édesanyámnak 77 éves koráig semmilyen mozgásszervi betegsége, vagy panasza nem volt. Most azonban hirtelen fellépett nála egy erős deréktáji fájdalom, mely erősen kisugárzik mindkét csípőbe és a combjába. Az orvos gerincferdülést, meszesedést és csigolya elcsúszást állapított meg, a leletet csatoltam. Kérem szíves válaszát, hogy a műtéten kívül milyen lehetősége vannak a betegség gyógyítására vagy legalább a tünetek megszüntetésére. Szóba jöhet-e alternatív gyógymód úgymint csontkovács, gyógyfürdő, masszázs, iszappakolás stb. illetve milyen tevékenységeket kell kerülni, hogy többé ne jöjjön elő ez az intenzív fájdalom. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Műtét egyáltalán nem jön szóba ezen lelet alapján, csak gyógyszeres kezelés és fizioterápia. Ha nagyobb fájdalmak vannak, akkor nem szetroid gyulladáscsökkentőt, pl. Diclacot, vagy Aflamint lehet bevenni, illetve izomlazítót. A gyógytorna hosszútávon nagyon jó, illetve fizioterápia, gyógyfürdő is jó hatású lehet. Ezen kívül a fűző használata segíthet még olyankor, amikor terheli magát, vagy otthonról kimozdul.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 10:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés