Hirdetés
      • NYÁLKATÖMLŐGYULLADÁS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT BOGDÁN DOKTOR ÚR! AZ MRI NYÁLKATÖMLŐGYULLADÁST MUTATOTT KI A TÉRDEMNÉL. NEM FÁJ DE NÉHA A LÉCSŐN ÉRZEM. A CPR 7,2. AZ ORTOPÉD ORVOS AZT MONDTA,HOGY AKKOR NINCS SEPSIS A SZERVEZETEMBE,DE MÉG ARRA SE VETTE A FÁRADTSÁGOT HOGY AZ MRI LEMEZT MEGNÉZZE.VAGY MEGVIZSGÁLJON CSAK AZ MRI VIZSGÁLAT PAPÍRJÁT NÉZTE MEG( AMIT A REUMA ORVOS KÉRT). NEM IGAZÁN ÉRTEM,HOGY AKKOR MOST VAN GYULLADÁS A TÉRDEMBEN VAGY NINCS. A MÁSIK KÉRDÉSEM, HOGY A DOKTOR ÚR PESTEN NEM RENDEL-E. HA NEM AKKOR NEM TUDNA AJÁNLANI EGY RENDES ORTOPÉD ORVOST,MERT AMIKET MOSTANÁBAN TAPASZTALOK SZTK ORVOSOK TERÉN AZ NAGYON KÉTSÉGBE EJTŐ. TISZTELETTEL NÉZTE MEG.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az,hogy a kolléga meg sem vizsgálta, az felháborító! Pontos diagnózishoz a fizikális vizsgálat és az MR együttes eredménye vezet. Lehet, hogy az MR leírja a gyulladást, de nem biztos, hogy ténylegesen az van, ezért lenne elengedhetetlen a fizikális vizsgálat, mely során meg lehet ítélni, hogy akut-e a gyulladás, vagy idült, genny van-e benne, vagy csak savó, mert mindegyiknél más és más a terápia. A labor érték alapján sem egyértelmű a gyulladás akut volta. Én nem rendelek Budapesten és a fővárosi kollégákat sem nagyon ismerem. Azt javaslom, hogy először keresse fel a rheumatológus kollégát, aki az MR-t kérte, és kérje meg, hogy ajánljon Önnek egy ortopédust, aki meg is vizsgálja és megfelelő terápiát indikál!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 27., 12:53; Megválaszolva: 2010. július 29., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: