NYÁLKATÖMLŐGYULLADÁS

TISZTELT BOGDÁN DOKTOR ÚR! AZ MRI NYÁLKATÖMLŐGYULLADÁST MUTATOTT KI A TÉRDEMNÉL. NEM FÁJ DE NÉHA A LÉCSŐN ÉRZEM. A CPR 7, 2. AZ ORTOPÉD ORVOS AZT MONDTA, HOGY AKKOR NINCS SEPSIS A SZERVEZETEMBE, DE MÉG ARRA SE VETTE A FÁRADTSÁGOT HOGY AZ MRI LEMEZT MEGNÉZZE.VAGY MEGVIZSGÁLJON CSAK AZ MRI VIZSGÁLAT PAPÍRJÁT NÉZTE MEG( AMIT A REUMA ORVOS KÉRT). NEM IGAZÁN ÉRTEM, HOGY AKKOR MOST VAN GYULLADÁS A TÉRDEMBEN VAGY NINCS. A MÁSIK KÉRDÉSEM, HOGY A DOKTOR ÚR PESTEN NEM RENDEL-E. HA NEM AKKOR NEM TUDNA AJÁNLANI EGY RENDES ORTOPÉD ORVOST, MERT AMIKET MOSTANÁBAN TAPASZTALOK SZTK ORVOSOK TERÉN AZ NAGYON KÉTSÉGBE EJTŐ. TISZTELETTEL NÉZTE MEG.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az, hogy a kolléga meg sem vizsgálta, az felháborító! Pontos diagnózishoz a fizikális vizsgálat és az MR együttes eredménye vezet. Lehet, hogy az MR leírja a gyulladást, de nem biztos, hogy ténylegesen az van, ezért lenne elengedhetetlen a fizikális vizsgálat, mely során meg lehet ítélni, hogy akut-e a gyulladás, vagy idült, genny van-e benne, vagy csak savó, mert mindegyiknél más és más a terápia. A labor érték alapján sem egyértelmű a gyulladás akut volta. Én nem rendelek Budapesten és a fővárosi kollégákat sem nagyon ismerem. Azt javaslom, hogy először keresse fel a rheumatológus kollégát, aki az MR-t kérte, és kérje meg, hogy ajánljon Önnek egy ortopédust, aki meg is vizsgálja és megfelelő terápiát indikál!

Kérdés: 2010. július 27., 12:53; Megválaszolva: 2010. július 29., 13:06
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom