karpális alagút szindróma?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 33éves fodrász vagyok. Mindkét kezemen 3ujj utolsó ujjperce idönként zsibbad, így kerültem reumatológushoz. Aki a csuklyásizmomat problémásnak érezte, javasolt uh kezelést, röntgent. 15uh kezelés semmi változást nem hozott. Rtg eredményem: Csontos nyaki borda nem látható. A fiziológis nyaki lordosis íve kiegyenesedett, sőt kissé recurvalt. A C.IV-Vcsigoyák közt mérsékelten, a CV-VIcsigolyák közt jelentősebb mértékben beszűkült az iv.rés A C.IV-V csigolyacorpus kissé laposabb, peremszélükön körkörösen spondylophyta képződés látható (az V. foramen érintettsége valószínűsíthető) Kérem világosítson fel a gerinc röntgenemről! Súlyos a baj? Sajnos sokára kaptam időpontot újra a reumatológiára. Az újzsibbadásom nem múlt el.... Az interneten kutakodva: talán karpális alagút szindrómám van? (éjszakai fájdalmat, zsibbadást nem tapasztaltam) Mit javasol? Torna? Masszázs? Előre is köszönöm válaszát! Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredet a kérdésem, de nagyon kétségbe estem.Köszönöm szépen! T. Ildikó

Dr. Szamosi Szilvia válasza ujjzsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A csigolyák közötti rés beszűkülésének az az oka, hogy ott a porckorong laposabb. Ez lehet akár sérv következménye is, de ezt a rtg felvétel alapjén nem lehet pontosan megmondani. A spondylophyta képződés meszes felrakódást jelent, mely nyomhat ideget is, és ez okozza a fájdalmat, zsibbadást. Erre gyógytorna, fizioterápia, izomlazító, fájdalomcsillapító jó.

Kérdés: 2010. július 24., 22:10; Megválaszolva: 2010. július 27., 19:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ujjzsibbadás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem ujjzsibbadással kapcsolatos. Pár nappal ezelőtt a jobb kéz III-as ujjam becsípődött egy ajtóhoz...
Ujjzsibbadás, csomó az ujjon
tisztelt doktor.Régebben volt egy csomó a középső ujjamnál, de az elmúltt kéthavonta, kezemen a kis és gyürüsujam el van zsibadva, három hete, és...
Ujjvégek zsibbadása
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! kb. egy héttel ezelőtt elkezdett zsibbadni a hüvelykujjam, illetve a mutatóujjam vége (az utolsó ujjpercek) , ami...
MIért zsibbad az ujjam?
Kedves Dr.Nő/Úr! Körülbelűl egy hete kezdett el zsibbadni a bal kezemen a kis- és a gyűrűsújjam. teljesen nem érzéketlen de nagyon zsibbad és...
Vállproblémák