• Szalagszakadás meggyógyulhat maradéktalanul?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Június elején volt egy térdficamom, amit a mentőorvos helyretett, majd a kórházban gipszet tettek rá. Ezután egy héttel egy rögzítőt kaptam, ami most 15 fokig hajlítható. A kórházban a kontrollok során az orvosnak sajnos nem sok ideje van rám és a kérdéseimre, így csak annyit tudok, hogy a belső szalagok elszakadtak, és az ízületi tok is sérült/szakadt, de állítólag helyrejön majd. Igazából azt szeretném tudni, hogy mire számíthatok, valóban szépen meggyógyulhat-e egy ilyen sérülés, lesz-e komolyabb utóhatása. Illetve egy egészen profán kérdés: augusztus utolsó hetében mennék nyaralni, vajon mehetek-e, vagy inkább mondjam le? Nagyon köszönöm a segítségét. Üdvözlettel, E.Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a térdficam témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Azt nem gondolnám, hogy térdficama volt, mert az minden esetben műtéttel jár, és amellett igen ritka. Térd rándulást oldalszalag szakadással el tudok képzelni, vagy térdkalács ficamot. Mind a két esetben vagy gipszet, vagy térdrögzítőt szoktunk alkalmazni. A rögzítés ideje a sérülés fokától függően 4-8 hét lehet. Közben egyre több mozgást engedünk az izületben. A teljes gyógyulás általában 3 hónap, ha oldalszalag szakadás is volt, ha csak térdkalács ficam, akkor 6-8 hét alatt meggyógyul. Ha a nyaraláson nem lesz nagy igánybevételnek kitéve a térde (hosszú túrák, rafting, gördeszka stb, akkor nyugottan elmehet, de a térdrögzítő legyen ott magánál.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 05., 19:59; Megválaszolva: 2010. július 09., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés