Hirdetés
      • Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó. 50 éves férfi vagyok. A problémám 3 éve fennáll, mindkét lábam fején,szárán égető, zsibbadó kellemetlen érzésem van szinte állandó jelleggel. Az angiológiai vizsgálatom negatív volt. Nemrég küldtek el az ideggyógyászatra, onnan a gerinc CT-re aminek az eredményét szeretném tudni számomra is megérhető formában. Lelet. A gerinc CT vizsgálata. Vékonyrétegű axialis metszetek, majd 3D-rekonstrukció készült az L.I-S.I segmentumok magasságában.A lumbalis lordosis megtartott. A csigolyatestek magassága rendes, fedőlemezeok épek, a peremszéleken kis osteophytak ábrázolódtak. az intervertebralis kisizületekben közepes mértékű arthosis látható, a csontos canalis spinalis azonban normális alakú, tágasságú. Az L.IV-V valamint az L.V-S.Idiscusok protrudaltak, az L.V- S.I discuson bal oldalt egy lapos mediolateralis hernia figyelhető meg, mely az azonnos oldali S1 gyökeredést eléri és azt mérsékelten comprimalja. Orvosi vélemény: Hernia disci L.V-S.I

        Szeretném tudni kell-e valamivel komolyan foglalkoznom, vagy kell-e vigyáznom a mozgással, egyátalán a fennáló panaszomhoz lehet-e köze ennek a leletnek. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel. Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc CT témában

        Tisztelt Kérdező! A CT vizsgálat krónikus kopást igazolt a gerinc kis ízületeiben és két porckorong előboltosulását, egy helyen pedig sérvet. Mindenképpen javasolt neurológiai szakvizsgálat a lelet birtokában. A tünetek nem típusosak a gernicsérvre. A lábzsibbadás, érzészavar is a neurológia területébe tartozik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-14 19:55:51; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés