Hirdetés
      • Porckorongsérv műtét szövődmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hete volt porckorongsérv műtétem az L5-S1 csigolyák között. A műtét előtt bénulásos ill. zsibbadásos tüneteim nem voltak, a sérv az S1 -bő kilépő ideget nyomta, a hátsó combomban, vádlimban ill csípőmben voltak kisugárzó jellegű feszülések ill. fájdalmak, orvosi vizsgálat szempontjából az achilles-reflex esett ki.

        Műtét óta viszont egyre jobban el vagyok keseredve, rögtön ébredés után javarész érzéketlen volt a combom hátsó része fenék alatt, de ami zavaróbb és aggasztóbb, a lábfejem külső éle és a sarkam.

        Lábujjhegyen menni sem tudok, ill. reggel valamennyire megy, estére már nem. Sétálni max 2x fél órát tudok, utána ill. már közben is nagyon zavaró és fárasztó a zsibbadás, és a gyengébb izomerő (kicsit húzom is a lábam).


        Kérdésem az hogy mitől van ez, számíthatok-e rá, hogy el fog múlni, ill. mennyi idő múlva kellene elkezdenem legalább egy kis javulást észlelni, ill. mit tehetek én a lehetséges javulás érdekében? (A műtét utáni gyógytornát végzem, nem okoz gondot, még könnyűnek is találom, egyéb fájdalmaim nincsenek.)

        Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínű, hogy tünetei az ideg vongálódásából származnak, mely műtét közben következett be. Ha hosszú ideig nyomódott a z ideg a műtét előtt, akkor  a kettő egy kicsit elhúzódóbbá teheti a tüneteket. A gyógytornát ne hagyja abba, emellé a későbbiekben még fizioterápia jöhet szóba.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-13 00:29:11; Megválaszolva: 2010. június 13., 00:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: