• sportolás csípőprotézissel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        55 éves vagyok, 2 éve van egyik oldalon csípőprotézisem (nem cementezett). Nagyon szerettem futni a műtét előtt. Kérdésem, hogy a csípőprotézissel szabad-e kocogni vagy futni. Ha nem, akkor a gyógytornán, úszáson és kerékpározáson kívül milyen sportot ajánlanak?

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni, ismernem kellene a protézis tipusát, látnom kellene a műtét utáni röntgent és nem utolsó sorban meg kellene vizsgáljam. Sok tényező befolyásolja azt, hogy mit sportolhat valaki a protézisével. A beépítési technika, milyen elváltozás miatt ültették be, milyen tipusút, milyen helyzetben, milyen a stabilitása a protézisnek, milyen az izomzat, milyenek a lágyrész viszonok stb. Pontos választ az operáló orvosa tud Önnek adni. Ha jól van beültetve és stabil a protézis, a lágyrészviszonok és az izomzat is megfelelő és a csontozata is jó, akkor Én úgy gondolom, hogy egy laza futás is megengedett, a kocogás mondenképpen, de csak röviddtávon. Inkább többször, kevesebbet. A nagy igénybevétellel járó sportok nem ajánlottak. Amiket felsorolt, azon kívül a golf, a túrázás, bowling jöhet szóba. Ha minden ideális a protézis körül egy laza tenisz, tollaslabda is belefér!


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 10:25:25; Megválaszolva: 2010. június 09., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés