• Térdmütét????vagy injekció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Dorkor ÚR /NŐ/!

        Két éve nagyon fájt a jobb térdem .Végül artroszkoposan "kitakaritották".Majd egy év kellett mig rendbejött.Tavaly ősszel viszont bedagadt a bal térdem-kicsit fájt.Jobban akkor,ha cipekedtem,lépcsőn jártam-vagy jobban strapáltam..Mivel nov.-től ápr.-ig külföldön dolgozom-nem mentem orvoshoz ,próbáltam jegelni,pihentetni.

        Áprilisban látta itthon az orvos,de nem csinált vele semmit ill.ajánlotta szedjem a Béres porcerőt.Elküldött MRI-vizsgálatra ,amelynek eredményét a múlt héten kaptam meg.Azt mondta -na ez is olyan mint a másik-"ezt is kitakaritjuk", és artroszkopos debrimentre előjegyeztek.Mivel nagyon megszenvedtem a múltkorit elmentem egy másik orvoshoz-az is megnézte az MRI eredményt és azt mondta:"ugyan miért kellene ezt müteni"?Elöször is tele van folyadékkal /november óta!!!/most azt leszivom-majd adott egy antibiotikum injekciót és javasolta jövő héttől a SYNOCROM /3db/ injekciót.Most aztán teljesen paff lettem.Két ekkora eltérő vélemény ugyanarra a diagnózisra.

        Nem tudom mitévő legyek?Ha tényleg müteni kellene akkor mielőbb kellene,hogy novemberre ismét ember legyen belőlem.Ha nem akkor meg jó ez az injekció-vagy????????mit kéne tennem?

        Tisztelettel és hálás köszönettel várom válaszukat

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdműtét témában

        Vizsgálat és az MRI, illetve röntgen eredményének ismerete nélkül nagyon nehéz állást foglalni, és megfelelő választ adni.Az Én gyakorlatomban a következő képpen szokott történni az ellátás. Ha fizikális vizsgálattal és a képalkotó eljárásokkal (MR, röntgen) porckárosodásra van gyanú és az ízület tele van folyadékkal, akkor én először az arthroscopos műtétet szoktam javasolni. Amellett, hogy pontos diagnózishoz jutunk, el is tudjuk látni a sérülést, ki tudjuk takarítani az ízületet. Az injekció egy két élű fegyver. Jót is tehetünk vele, illetve árthatunk is. Ha valakinek 60 éves kora körül látjuk a jelentős porckárosodást, akkor az izületi tükrözés után , ha protézis beültetés szükséges és a beteg általános állapota ezt megengedi, nem szoktam adni, mert fertőzést is be lehet vinni a térdbe, és abba az ízületbe, amiben korábban gennyes gyulladás volt nem célszerű protézist ültetni. Akit nem lehet valamilyen szervi baja miatt megoperálni, vagy túl fiatal még a protézishez, de jeletős a károsodás a porcon, arthroscopia után szoktam injekciót ajánlani. Ha hozzám jönne, én elsőnek az arthroscopiát ajánlanám és utánna , ha szóba jön, az injekciót! Ha ez alapján nem sikerült dönteni, azt javaslom keressen meg egy harmadik ortopédust, és a három választ összesítve hozza meg a döntését!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 10:16:13; Megválaszolva: 2010. június 09., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés