Hirdetés
      • Lábközépcsont törése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/ doktornő! 25 éves igazolt focista vagyok. 2010.04.25-én meccsen megrógták a lábfejemet, ami alámfordult és eltört az 5. lábtőcsontom spirálisan. A gipszet június 4-én veszik le, az a kérdésem, hogy mikor kezdhetem el az edzéseket, és ön szerint részt vehetek-e a július 8-án kezdődő edzőtáboron. Továbbá mivel tudnám elősegíteni a rehabilitációt? (úszás, biciklizés, vagy inkább pihentessem?) Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csonttörés témában

        Gipszlevételt követően még 2-4 hét fokozatos végtaghasználatot szoktunk javasolni, mire ismét teljes terhelést (edzést is) engedélyezünk. De ez függ a törés jellegétől és a gyógyulás mértékétől is. Látatlanban nehéz megfelelő választ adni, de tekintettel életkorára és a törés jellegére, úgy gondolom, hogy részt tud venni az edzőtáborban. Azt, hogy milyen tevékenységeket végezhet, azt a kezelő orvosától kérdezze meg a tábor előtt! Addig kerékpározzon, ússzon amennyit csak tud!


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 10:06:07; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: