hugysav

Tcim

A hugysav a labor erdményeim alapján 450-518umol/l ami magasnak mondhato, az elmult egy honapban a  kétszeri labor eredményem igy alakult, ami köszvény képzéshez alkalmas, ha nem kapok rá valami tanácsot, Anyit tudok hogy életmod váltás kell diétás étkezés kevesebb vörös hust és belsöséget enni, de szeretném még a tanácsot kérni milyen gyogyszeres kezelés adhato ez ügyben? 47-éves férfi még nagyon aktiv dolgozo vagyok. köszönettel

Dr. Boros Miklós válasza húgysav témában

Tisztelt kÉrdező!

A Milurit nevű gyógyszert kellene felíratni a háziorvossal, mely allopurinol hatóanyagot tartalmaz. Ez segít megelőzni a köszvényes rohamok létrejöttét azáltal, hogy gátolja a hugysav képződését.

Kérdés: 2010. június 03., 22:11; Megválaszolva: 2010. június 03., 22:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Milurit 100 mg mellékhatása.
Tisztelt Dr. nő! Egy hete szedem a Milurit gyógyszert. A mellékhatásokban nem említik az ajak szárazságot, holott csak ez azóta van, mióta szedem....
húgysav, vérkép
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta magas a húgysavam.Egy éve napi 300mg. Miluritot szedek.Ennek ellenére nem csökkent.Egy hónapja 530 Umol volt az...
Laboreredmény: Mi lehet az emelkedett...
Rutin vér és vizeletvizsgálaton az alábbi eredményt kaptam. Kreatinin: Ref.ért: 53-100 mol/l Mért ért: 111 mol/l Húgysav meghat: Ref.ért: 178...
Húgysav és LDL koleszterin
A húgysavam folyamatosan magas, jelenleg 357 umol/L, valamint az LDL koleszterinem 3, 9o, laktát dezhidrgenáz 394 U/L, CK-MB 69 U/L. Ezek egészen...
Vállproblémák