• szédülésem oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Röntgen vizsgálatom alkalmával a következő eredmények születtek: 2 ir. nyaki-gerinc+mko. foramen felv. A mésztartalom megtartott.Nyaki borda nem látható. A proc. uncinatusok kissé kihegyesedtek. A csigolyaközti rések, zárólemezek, kisizületi rések megtartottak.C VI. a C. VII-hez viszonyítva kb. 2 mm-rel előre helyezett. A foramenek norm. tágak. 2 ir. háti- gerinc felv. Fokozott háti kyphosis.Enyhe S alakú DL scoliosis, a felső lumb. szakaszon kis torzióval. A csigolyaközti rések norm. tágak. D. XI-XII. szembenéző zárólemezek jelzett SCHMORL-gyöngy. Az ívgyökök követhetők. Kérdésem lenne, hogy pontosan mi baja a gerincemnek és kihatással van-e a gyakori szédülésekre? Ediig még nem derült ki a potos oka a szédüléseimre.Hátra van még egy neurológiai vizsgálat is. Fül-orr gégészeten voltam már, a doktornő nem látta szükségesnek a terheléses vizsgálatot. Gyógyszerek amiket a házi orvosom kiírt a következők: Betahistin 24mg x 2 naponta Mydeton 150mg x 3 naponta Kérem szíves véleményét! Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel, Petruska

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        A rtg felvételen gyakorlatilag nincs jelentősebb mértékű kóros elváltozás. Van egy kis gerincferdülése, valamint a VI és VII csigolya egymáshoz képest való kis mértékű elcsúszása, de más jelentősebb eltérés nem ábrázolódott. Szédüléses panaszaokért ezek az elváltozások nem tehetők felelőssé. A szédülésnek számtalan oka lehet az agyi keringészavartól kezdve, fülészeti problémán át egészen a szív illetve tüdő betegségig. Neurológiai vizsgálatot követően a szükséges vizsgálatokat majd előírják.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-01 21:30:06; Megválaszolva: 2010. június 01., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés