• Térdfájdalom!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!
         
        Segítségért fordulok az édesapámmal kapcsolatban. Apukám 58 éves és több mint 1 éve iszonyú térdfájdalommal küzd. Ez az egy év a sok orvoshoz és vizsgálatokra küldéssel ment el. Majd 2010. januárjában arthroscopia-t végeztek nála, melynek zárójelentésén ez állt:
        A medialis femur condylus terhelő felszínének III. fokú chondropathiáját és a medialis meniscus hátsó szarvának degeneratív szakadását észleltük. Partialis menisectomia történt. A postoperatív szakban szövődményt nem észleltünk. LMWH thrombosis profilaxist folytattunk terápiás adagokban.
         
        Ezek után a helyi doktor dona nevezetű gyógyszert írt fel és egy kis vizi tornát. Természetesen a fájdalom nem csökkent, sőt. Megkerestük újra az orvost aki a protézist nem akarja vállani, mivel szerinte édesapám fiatal még és kb 11 éve tüdőembóliája volt és (sincumart szed azóta) nagy a kockázat a műtét során. Teljesen el vagyunk keseredve, mivel apukám így nem tud nyugdíjas éveire boldogan élni. Kérem segítsen. Maga mit javasol? Tényleg nagy a kockázat a protézissel? Esetleg valami más kezelés?
         
        Várom mielőbbi válaszát!
         

        Tisztelettel:

        Zsuzsa

         

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Elmondása alapján valóban nagyobb a kockázat az átlagosnál, de ez elvileg nem zárja ki a protézis műtétet. Bár vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni, de úgy gondolom lehet még várni a protézis beültetésse. Ell kell menni néhány kivizsgálásra (belgyógyászat, kardiológia, pulmonológia) és ezek eredményét meg kell mutatni egy altatóorvosnak. Ezen eredmények bírtokában el tudják dönteni, hogy milyen magas a kockázat. Addig is míg zajlik a kivizsgálás szedjen a dona por mellé chondrosulf -ot, valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt. Ha a vizsgálatok ismételten magas kockázatunak itélik a műtétet, akkor izületbe adott inekcióval még lehet csökkenteni a panaszokon!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-14 11:49:44; Megválaszolva: 2010. május 14., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés