• Gyermekkori gerincferdülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem a következő lenne a webbeteghez: A nagyobbik lányomnak enyhe gerincferdülése és egy kis bokasüllyedése van. A védőnő szerint nem szükséges még gyógytornára járni vele, inkább azt tanácsolta, próbáljunk ki, vagy keressünk speciális segédeszközöket, mint pl. talpbetét, vagy cipő. A lányom tíz éves, átlagosan aktív, normális testalkatú, tehát nem túlsúlyos, de aggódom, nehogy később komolyabb baj legyen. Ugyanakkor arra is kíváncsi lennék, hogyan lehetne elkerülni ezeknek a tüneteknek a kialakulását, már a kisebbik gyerek miatt is. Várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gerincferdülés miatt már most is érdemes volna a gyógytornát elkezdeni, hiszen később már kialakulhat a rossz tartás a kompenzáció miatt. Úszás is nagyon sokat javít, de ha heti 1-2x van lehetőség eljárni, akkor az segít. Interneten is talál jó tornagykorlatokat, melyeket rendszeresen lehet végezni. A bokasüllyedés ellen is van lehetőség a lábboltozatot erősítő tornára, és inkább ezt ajánlanám, mint  a talpbetétet, ami nem készteti az izmokat arra, hogy megerősödjenek!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 18:34:41; Megválaszolva: 2010. május 10., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés