• csípőprotézis műtétre várva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Édesapám 69 éves..., és jelenleg várólistán van TEP műtétre. Kíváncsi lennék rá, hogy az Ő korában mennyi esélye van minimál invazív beavatkozásra? (egyáltalán nem túlsúlyos)  A műtéti lista szerint november végén lenne a beavatkozás, de az állapota napról-napra romlik. Az állandó fájdalmai már gyakorlatilag mozgásképtelenné teszik. Van-e ilyen esetben lehetőség a várólista megkerülésére, vagy mi a teendő ilyenkor? Anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy magán úton kérjük a beavatkozást.

        Válaszát előre is megköszönve,

        Üdvözlettel:

        Aggódó Gyermek

          

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        A várólistán előre kerülni hivatalosan nincs lehetőség. A novemberi időpont nem is olyan távoli. Van ahol 2-3 év a várakozás. Azt, hogy a minimál invazív beavatkozás lehetséges-e az édesapjánál, azt vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nem tudom megmondani. Ha vékony, illetve nincs nagy anatómiai eltérés a csípőnél, akkor kivitelezhető a minimális beavatkozás. Amit addig is tehet, az a kímélet, extensio-s kezelések, fájdalomcsillapítás.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-06 10:28:04; Megválaszolva: 2010. május 06., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés