• Jobb térd fájdalmán segít a térdszorító?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr!

        Tehetetlennek érzem magam, azért fordultam Önökhöz. Tavaly szeptemberben elkezdtem futni napi rendszerességgel, nem volt semmilyen problémám. Körülbelül 3 hónapja teremfoci után éreztem a jobb térdemben a folyamatos fájdalmat. Nem történt konkrét balesetem foci közben, a járással sem volt gondom csak éreztem a térdfájást. Elkezdtem kezelni a lábamat ratiopharm készítményekkel, de nehezen múlott a fájdalom így elmentem a balesetsebészetre. Megröntgeneztek, egy balesetsebész főorvos megmozgatta, megnézte mindkét térdem, megállapította, hogy nicns bent folyadék a szalagok jól tartanak, elméletileg minden rendben. Felírt egy Xefo nevű fájdalomcsillapító gyógyszert és ajánlotta, hogy kezeljem fastungéllel. 2 hónapos kihagyás után, az orvosságot beszedve úgy éreztem rendben is a lábam. Elkezdtem újra tesizni nem is volt probléma kb. 2 hétig. Nem rég egy tesi órai focizás után éreztem, hogy imét sajog a jobb térdem, ma elmentem kocogni egyet és ismét fájni kezdett be is fejeztem a kocogást. Egyik ismerősöm ajánlotta a térdszorító használatát, nem tudom mennyire segítene a helyzeten. Bízom bent, hogy van megoldás a problémára, így 18 évesen nem szeretnék felhagyni a sportokkal.

        Remélem nem zavartam Önöket levelemmel, válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet megfelelő választ adni. Az, hogy panaszai ismételten kiújultak, azt mutatja, hogy valami baj van a térdében, de mivel pihenésre és gyógyszeres kezelésre javult, valószinüleg nem komoly. Feltehetően az izületi porc kisebb elváltozásáról lehet szó, de lehet, hogy anatómiai sajátság (O-vagy X láb, boka sűllyedés, lúdtalp) okozza a panaszt. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. addig is pihentesse a lábát, kenje valamilyen nem szteroid tartalmú kenőccsel (Fastum, Flector, Voltaren) és szedjen valamilyen porcerősítőt pl.: Dona por!



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-30 13:14:40; Megválaszolva: 2010. április 30., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés