Hogyan továb?

Tisztel válaszadó!

Nem vagyok panaszkodós, de most már végleg  kibukok. Röviden 10 hónappal ezelőt sajnálatos módon, elszakadt az achilles ín, megmütötték, gipszelték, hiába mondtam valami nincs rendbe, nyugtattak. 2 hónap mulva kiderült, a mütét során fertözést kaptam   Még három mütét, az ínt ami megtapadt 5 cm szakaszon kivágták, a bokám nem mozog, a sarkam, lóg, a sebem 10 cm részen még nem gyógyult be. Ugyan mire számíthatok? Menni az csak egy fogalom most számomra.

 

Köszönet hogy panaszkodhattam  

 

 

 

 

 

.

 

Dr. Csuth Ágnes válasza Achilles-ín témában

A dokumentációk ismerete és vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Ez egy igen szomorú eset, ami önnel történt. Achilles ín műtéteknél az ilyen koplikáció igen ritka és súlyos. A jelenlegi állapota úgy gondolom nem végleges. Amiatt, hogy a fertőzött inrészletet eltávolították nem tudja mozgatni (talpfelé hajlítani) a bokáját, és ezért érzi, hogy csüng a sarka. Addig, amíg a sebe be nem gyógyul nem lehet semmit csinálni. Ezt lehet gyorsítani bőr átültetéssel, vagy bőrlebeny elforgatásával, ha a gyulladás teljesen megszünt. Ha, nem akkor ez egy lassúbb folyamat, hagyni kell, hogy a szervezet saját maga "foldja be" a hiányt. Ezt követően lehet az ín hiányát pótolni máshonnan vett innal, vagy műinnal, esetleg a meglévő íncsonkon eltolásával. Ezek a beavatkozások várnak magára, ha a feltételek adottak lesznek. Pontosabb választ a kezelőorvosától kaphat, mert ő ismeri pontosan az Ön kórtörténetét. Ha esetleg nem bízik már a kezelőorvosában, akkor keressen fel más szakembert valamelyik orvosegyetemi klinikán!

Kérdés: 2010. április 22., 21:31; Megválaszolva: 2010. április 22., 21:31
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...
Jobb váll ultrahang eredmény
Üdvözlöm doktornő! Mai napon voltam jobb váll ultrahangon és ennek eredménye miatt írok Önnek. Kérdésem lenne a leírt vélemény alapján kell...
Vállproblémák
Tisztelt doktornő! 32 éves gyógymasszőr vagyok,és bizonyos mozdulatokra fáj a jobb vállam. Elmentem MR vizsgálatra, és a következő leletet...