Hirdetés
      • Biológiai terápia: mi ellen jó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hallottam egy speciális infúziós kezelési formáról, mely meggyógyítja a gyulladt ízületeket. Nekem is bedagadnak gyakran az ujjaim, nekem nem lehetne ilyet adni?

        WEBBeteg szakértő válasza a biológiai terápia, ízületi gyulladás témában

        Ez, amiről Ön hallott, a biológiai terápia. Gyulladáscsökkentő gyógyszer, mely a gyulladásos folyamat egy speciális pontján fejti ki hatását. Valóban igen hatékony gyógyszerek, de nem lehet akármilyen betegségben adni. Ha ez a duzzanat valójában kopásos ízületi betegség következménye, meszes csontkinövés, akkor nem kaphat ilyen gyógyszert. A biológiai terápiás szereket csak rheumatoid arthritis, gyermekkori sokízületi gyulladás, Bechterew kór, és pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás esetén lehet alkalmazni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-09 14:29:09; Megválaszolva: 2010. április 09., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Édesanyám régóta (évtizedek óta) küzd ilyen-olyan mértékű térdfájdalommal. Korábban (kb. 30 éve) ortopédorvos csontkovácsnál járt, aki egy alkalommal "helyre rántotta" a térdét. Elmondása szerint el is múlt akkor a fájdalma. Jelenleg...
        Tisztelt Doktornő! 25 éves aktívan mozgó férfi vagyok. Az utóbbi 3 hétben nagyon megkeserítette az életemet az éjszakai/hajnali hát ill. derékfájdalom ami álmomból felébreszt. Mindenem lemerevedik és fáj. Elég érdekes a fájdalmam hisz...
        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy sajnálatos módon 2006 ban volt egy tért sérülésem. Azóta hajlamos nagyobb igénybevétel esetén kifordulni/szétugrani. Kerékpározok viszont érdekelne hogy más sportok (síelés,...
        Kedves Válaszadó! Röntgen felvételt készítettem a jobb térdemről, amely a következőket írta: A medialis és laterialis térdizületi rés szűkebb. A térdizületet képző csontok peremszélein kóros elváltozás nincs. Az eminentiak...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr 42 éves nő vagyok ma kaptam kézhez az a leletemet. A Doktornő 2 hét múlva tud fogadni. Arra lennék kíváncsi mit jelent mi várható.. A leleten a vélemény ez: SPONDYLOSIS ET SPONDYLARTHROSIS LUMBALIS. POLYDISCOPATHIA....
        Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén megrándult a bokám, diagnózis szerint megnyúltak a szalagok, 6 hétig bokarögzítőt kellett hordanom. Még utána is fájt és estére nagyon beragadt a jobb bokám, lábszáram. De fokozatosan javult és a...
        Kedves Doktornő! A feleségemnek szeretnék segíteni Régóta fennálló panaszai vannak : erős nyaki fájdalmat érez, időnként ujjai, jobb arcfele zsibbad, erős bal lapockatéjéki fájdalmai vannak. Fizikoterápiás kezelések után sem jobb...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 30 éves nő vagyok. Panaszaim 4 éve kezdődtek, bal lábba,sugárzó fájdalom, bal kéz zsibbadás miatt. Ortopéd orvos vizsgált, rtg leírás: A lordosis elsimult, a csigolyatestek norm. magasságuak, a zárólemezek...
        Tisztelt Bogdán Doktor! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a csatolt MR lelet alapján a jobb térd sérülésemmel tudok menni dolgozni,vagy a műtét elkerülhetetlen? Mennyire komoly Ön szerint a sérülés? Válaszát előre is köszönöm!
        Az MRI-m a következő:Kiegyenesedett lumbalis lordosis.A D-L.átmenetben a csigolyák zárólemezén scleroticus szélű Schmorl benyomatok.Az L.IV-S.I.csigolyák közötti intervertebralis rések szűkebbek.Az L.II-IV.csigolyák közötti discusok...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Légzőszervi betegségek
        Gyakorlatok segítségével enyhíthető a nehézlégzés, és javítható az életminőség.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés