Görbülnek az ujjaim! Mit tehetek?

Még csak 50 éves vagyok, és mégis kezdenek úgy elgörbülni az ujjaim, mintha az édesanyámét látnám. Egy gyűrűt is alig bírok felhúzni a kezemre. Mit tudok tenni, hogy megelőzzem a fájdalmakat és a deformálódást?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza arthrosis, ujj, kéz, kezelés témában

Sajnos ebben az életkorban már megjelenhet az arthrosis, vagy más néven kopásos ízületi betegség. Leggyakrabban a kézujjak utolsó ízületeit érinti, és azok kiszélesednek, kis csomócskák jelennek meg az ízület mellett. Családi hajlam is megfigyelhető, de ha nagyobb az igénybevétel (pl. gépírók, háziasszonyok) , akkor is gyakrabban jelentkezik az eltérés.

Nehéz valójában a folyamatot befolyásolni, de a különböző porcerősítő szerek segítenek a porcpusztulást megakadályozni, kis fájdalomcsillapító hatással is bírnak.

Érdemes még a fizioterápiás kezeléseket is megpróbálni, rekeszes galván, ultrahangkezelést, valamint a torna is jó hatású lehet. Mindezek mellett sajnos nem biztos, hogy a deformálódást meg lehet állítani.

Kérdés: 2010. április 09., 14:20; Megválaszolva: 2010. április 09., 14:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ultrahang vizsgálat eredménye
A boka izületben medialisan szűkület szűkület és degeneratív elváltozások vannak.ebben a környezetben is tágabb, felületes vénák detectálhatók....
Röntgen lelet
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék mit jelent ez a lelet. A csípőizületi rések kissé szűkebbek. A vápatető sclerotius, pereme megnyúlt....
Arthrosis
Tisztelt Doktornő! A rheumatológián Heberden-Bouchard arthrosist állapítottak meg a kéz-problémámra. Semmilyen gyógyszert nem írtak fel...
Vállfájdalom és gyógytorna
Tisztelt Szakértő! Évek óta húzódó vállfájdalommal (artrózisból fakadó) küszködök. Jelenleg november 30-áre kaptam csak időpontot a...
Lehet -e az oka?
Mindkét gyermekem nagy súllyal született, császármetszéssel, (3, 95kg, 4, 05kg) .Lehet -e, ez az oka a mostani porckopásomnak? 5hónapon belül...