• Nagyon fáj a hátam - Lehet gerincsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagyon fáj a derekam és a hátam már egy fél éve. Most jártam reumatológusnál, fájdalomcsillapítót és izomlazítót javasolt. A röntgen vizsgálat kezdődő spondylosist írt le. Miért nem küld el CT vagy MR vizsgálatra, hogy nincsen-e gerincsérvem?

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        A derék- és háti fájdalom az egyik leggyakoribb reumatológiai probléma, hiszen az embernek a kétlábon járással az egyik legnagyobb teherviselő szerkezetéről van szó. Általában a csigolyák közötti kis ízületek, szalagok fokozott igénybevétele, a háti gerinc mellett futó hosszanti izomzat fájdalma jelenti a fő problémát. Emiatt javasolta a reumatológus a fenti gyógyszerek szedését. Ha ezek nem hatnak, akkor még fizioterápiás kezelés, massage is megpróbálható.

        Sokszor kérik kifejezetten maguk a betegek a CT vagy MR vizsgálat elvégzését, mintha attól megoldódna a problémájuk. Ezek valójában csak akkor indokoltak, ha a tünetek alapján kiszakadt sérvre van gyanú. Pl. olyan tűrhetetlen fájdalom van jelen, melyet a fenti kezelésekkel nem lehet megszüntetni. Vagy a gerinccsatornában valamelyik ideggyököt nyomja a sérv, és emiatt végtagzsibbadás, vizelési, vagy széklettartási probléma jelentkezik. Ezt az orvosnak kell eldönteni, hogy a tünetek alapján mikor indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-04-09 14:09:06; Megválaszolva: 2010. április 09., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.