• Lábban pattogás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr / Nő ! Testmozgás után ( intezívebb séta vagy futás, kocogás ) érdkees pattogó érzést észlelek mindkét combomban, az izmaiban. A többi testrészemen nem, de a mozgás abbahagyása után érzem, mindig, amikor leülök pihenni, akkor egy 5 percen keresztül mintha kis buborékok pattognának a combomban. Mitől lehet ez? ( nem fájdalmas, de nagyon furcsa, 1 - 2 éve van kb- 33 éves vagyok ) Köszönöm !

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

                                                Tisztelt kérdező

          Tisztázni kellene, hogy a comb mely részében érzi a pattogó fájdalmat. Amennyiben ez egészen fent van a lágyékhajlat közelében, akkor egy jóindulatú orthopédiai betegséggel állhatunk szemben: pattanó csípő. Bár az Ön leírása alapján ennek nem túl nagy a valószínűsége, mert ezek a tünetek kifejezetten a lágyék közelében jelentkeznek, van külső-és belső típusa, előbbinél a betegek arról számolnak be, hogy úgy érzik, mintha a csípőjük kiugrott volna. Ha a comb közepén, vagy térdközeli részében jelentkezik, előfordulhat korábbi izomszakadás-vagy megnyúlás következtében. Fizikális és UH vizsgálattal biztosan lehet ezt diagnosztizálni. Ha mégsem ezek állnak a probléma hátterében, a fenti vizsgálatok elvégzése a pontos diagnózis felállításához mindenképpen szükségesek. Konkrétabb választ sajnos nehéz így adni, mert fontos tisztázni a fájdalom keletkezésének körülményeit, intenzitását, mennyi ideig áll fent tartósan, s a legfontosabb, hogy pontosan honnan indul ki! Nagyon megtévesztő lehet, hogy valaki lágyrészfájdalmakról panaszkodik, a háttérben pedig lágyrészközeli ízületi probrémáról van szó.     

        Tisztelettel: Dr Juhász Csaba ortopéd szakorvos -traumatológus        

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-08 19:51:19; Megválaszolva: 2011. július 29., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés