• Hátfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő/Úr!

        A páromnak elég nagy rendszerességel bal oldali hátba sugárzó fájdalmai vannak, ami álltalában étkezés után jelentkezik, illetve ha éhes. Januárban volt gyomortükrözése, ahol az orvos azt mondta, hogy sok a sava, és a nyelőcsövét lángnyelvszerűen marta fel. Ezek után kapott Controloc 40mg-os gyógyszert, amit azóta is szed. A panaszok enyhültek, de még mindig fennállnak. Lehetséges e, hogy a gyógyulás tényleg ilyen lassú folyamat lenne, hiszen mégis csak nyálkahártyáról van szó, illetve, hogy valami másfajta betegség is lenne a betegség hátterében. Voltunk már hasi ultrahangon is, mert a vérvétel eredményén az amiláz értéke kicsit magasabb volt, az ultrahangon nem láttak semmit. Illetve volt gerincröntgenen is, ahol azt mondta az orvos, hogy kezdődő csontritkulása van. Na, most a párom 36 éves, és a háziorvos miután látta a röntgenfelvételt, azt állíitja, hogy szerinte igy ezt nem lehet megállapítani. Már nem tudom kinek higyjek, nagyon sajnálom, hogy nem tudok rajta segíteni. Ráadásul a panaszok azok már tavaly ősszel kezdődtek. Párom állítja, hogy jobban van, meg látom is rajta, hogy tényleg igy van, mert eszik rendesen, illetve vannak napok mikor azt mondja, hogy nem is fáj. Igyekszem változatosan főzni, egészségesen, nem zsírosan, teljes kiörlésű kenyeret eszünk...stb. Nem tudom mi lehet a probléma. A háziorvos adott neki beutalót reumatológiára is. Ön szerint érdemes lenne oda is elmennie?  Illetve, mi a véleménye mi állhat a probléma hátterében?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!  

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fájdalom hátterében állhat háti gerincsérv is, ezért mindenképpen javaslom, hogy menjenek el az előjegyzett reumatológiai viszgálatra. A csontritkulást valóban nem lehet a rtg alapján egyértelműen diagnosztizálni, de mindenképpen látszik a csontszerkezeti eltérés, azzal szokták kezdeni a radiológusok a leírást, hogy milyen az adott csont szerkezete.

        Alapvetően a nyelőcsőgyulladás gyógyulási ideje attól függ, hogy milyen mértékű volt a gyulladás, de 1-2 hónap alatt ez rendeződni szokott a gyógyszeres kezelés mellett. A diéta nagyon jó, azt folytassák tovább, szerintem már nem ez áll a háti fájdalom hátterében.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-19 11:06:24; Megválaszolva: 2010. március 19., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: