• Combizom-húzódás, mennyire lehet komoly?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Egy panasszal szeretnék Önhöz fordulni. Oda vagyok a korcsolyázásért, és február óta, minden kedden alkalmam is van űzni kedvenc sportomat. Február előtt, azonban, kissé ellustultam, nem sokat mozogtam. Az utolsó két alkalommal intenzívebben használatba vettem izmaimat egy játék keretén belül. Az első "játékos" alkalom után csupán izomlázam volt, legutóbb viszont (ami 03.09-én történt) egy hirtelen elrugaszkodásnál belenyillalt a fájdalom a combomba (a lovaglóizomra gondolok). Ezután a járás is elég nehezen ment, ahogy hazaértem bekentem izomfájdalom és merevség elleni kenőccsel. Már lassan eltelt egy hét, a görcs ugyan eltűnt (amit tapintással eleinte éreztem), de a fájdalom nem, és az utóbbi két nap már a térdemre is kihat a fájdalom. Továbbra is kenegetem a kenőccsel, próbálom rendesen használni az izmaimat, de nem érzem, hogy javulnék, pedig már lassan egy hete történt az eset. Holnap viszont megint korcsolya-alkalom, amit nem igazán hagyhatok ki. Viszont tartok tőle, hogy a holnapi alkalommal netalán még többet ártok magamnak. Mi a teendő ilyenkor? Mennyire lehet súlyos a dolog? Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha meghúzódik az izom, az nem gyógyul meg általában 1 hét alatt, így mindenképpen azt javasolnám, hogy 2-3 hétre hagyja ki a korcsolyát. A kezelés az jó, amit elkezdett. Ha nem javul egyáltalán, akkor ortopédián kellene megmutatni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-19 10:36:36; Megválaszolva: 2010. március 19., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: