• gerinsérv javulási esélyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, hetek óta tartó lábfájással, zsibbadással kerültem a neurológiára. Mydeton és Meloxep tablettát kellett szednem, amíg CT vizsgálatot végeztek.(1 hét múlva) Sajnos az egy hetes gyógyszerszedés és pihenés(több-kevesebb, mert nem feküdtem végig) hatására a tüneteim nem enyhültek, alig bírok lábra állni, fáj a csípőm, a combom a lábszáram, és már a fekvés is fájdalmas. A CT eredménye: Az L.IV-es korongok széles alapú mérsékelt előboltosulás látható, mely a durazsákot eléri, de azon compressiot nem okoz. Az L.V-ös korongban mediális jellegű, szélesebb alapú, 4-5mm-es előboltosulás látható, mely a durazsákon benyomatot okoz és az S.1. gyökök kezdeti szakaszát eléri. Az orvosom két hét szigorú fekvést és baclofen 10mg (napi 2) profenid 200mg szedését írt elő.Viszont véleménye szerint nem biztos a javulás.Ön szerint van esély két hét alatt a gyógyulásra vagy biztosabb a műtét? Sokat hallok a különböző véleményekről, esetleg kérdezzek meg más orvost is mielőtt kés alá fekszem? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ameddig csak lehet, halasztani érdemes a műtétet, és meg kell próbálni gyógyszeresen csillapítani a fájdalmat. Ha ez sikerült, akkor pedig hosszútávon tornával, fizioterápiával lehet segíteni. Érdemes volna helyileg gyulladáscsökkentő injekciót adni a fájdalmas területre, mert az szokott a leghatékonyabb lenni, illetve ilyenkor szteroid tartalmú fájdalomcsillapító intravénásan is sokat segíthet.   


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus Itt kérdezhet

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010-03-17 19:55:26; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: