gerinsérv javulási esélyek

Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, hetek óta tartó lábfájással, zsibbadással kerültem a neurológiára. Mydeton és Meloxep tablettát kellett szednem, amíg CT vizsgálatot végeztek. (1 hét múlva) Sajnos az egy hetes gyógyszerszedés és pihenés(több-kevesebb, mert nem feküdtem végig) hatására a tüneteim nem enyhültek, alig bírok lábra állni, fáj a csípőm, a combom a lábszáram, és már a fekvés is fájdalmas. A CT eredménye: Az L.IV-es korongok széles alapú mérsékelt előboltosulás látható, mely a durazsákot eléri, de azon compressiot nem okoz. Az L.V-ös korongban mediális jellegű, szélesebb alapú, 4-5mm-es előboltosulás látható, mely a durazsákon benyomatot okoz és az S.1. gyökök kezdeti szakaszát eléri. Az orvosom két hét szigorú fekvést és baclofen 10mg (napi 2) profenid 200mg szedését írt elő.Viszont véleménye szerint nem biztos a javulás.Ön szerint van esély két hét alatt a gyógyulásra vagy biztosabb a műtét? Sokat hallok a különböző véleményekről, esetleg kérdezzek meg más orvost is mielőtt kés alá fekszem? Válaszát köszönöm!

Dr. Csanádi Gábor válasza gerincsérv témában

Tisztelt Kérdező!

Ameddig csak lehet, halasztani érdemes a műtétet, és meg kell próbálni gyógyszeresen csillapítani a fájdalmat. Ha ez sikerült, akkor pedig hosszútávon tornával, fizioterápiával lehet segíteni. Érdemes volna helyileg gyulladáscsökkentő injekciót adni a fájdalmas területre, mert az szokott a leghatékonyabb lenni, illetve ilyenkor szteroid tartalmú fájdalomcsillapító intravénásan is sokat segíthet.   

Kérdés: 2010. március 17., 19:55 ;Megválaszolva: 2010. március 17., 19:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerincsérv MRI felvétel értékelése
Tisztelt Doktor Úr! Kérném szépen véleményét az alábbi lumbalis gerinc MRI lelet értékelésében: A lordosis íve elsimult. A csigolyatestek...
Hátgerinc sérv
Hogyan és mivel kezelhető a hátgerinc sérv?
orthopediai velemeny
Tisztelt doktor ur! Az mr vizsgalatom eredmenyerol es velemenyerol szeretnem ont megkerni. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A lumbalis gerincen balra...
Izületi gyulladás
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésemben. Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták, hogy isiászom van...
gerincsérv
Tisztelt Dr.Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a látható CT eredményre tudna-e nekem valamilyen tanácsot adni, hogy mégis mit próbáljak szedni, vagy...