• A korral jár?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Előrehozott menopauza miatt korán jelentkeztek a csontritkulásos panaszaim. A legutóbbi 2009. aug.-i ODM.vizsgálaton -3, 6-csontsűrűséget állapítottak meg.Gyógyszeres terápiaként Protelos pulv.2gm-os javasolt az orvosom. A gyógyszer mellett még enyhe vérnyomáscsökkentőre is szükségem van. Mindkét gyógyszernek mellékhatása az izomfájdalom. A combizmaim térdig  nagyon fájnak, -leülni felállni, -egyáltalán testhelyzetet változtatni kínnal jár. Fájdalomcsillapítón élek, -mint pl: Flektor gran. illetve Melox 15 mg. Csontritkulásomra nagyon sok forgalomba levő gyógyszert kipróbáltunk, 2005-óta, --sajnos ideig-óráig bírtam szedni. Önkényesen most egy hete nem szedem, -tudom, hogy rontok a helyzetemen, -de a panaszaim így sem enyhültek.

        El kell fogadnom, hogy ez a korral jár?

        Köszönettel:J. M.

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban sok gyógyszer okoz izomfájdalmat, vagy gyomorfájást. Úgy gondolom, hogy ha nem szedi, mindenképpen ront a helyzeten! Nem próbáltak esetleg vénás infúziós készítményt ajánlani Önnek? Beszélje meg a reumatológussal, hátha az jobban beválna. Emellett érdemes volna az izomfájdalom miatt magnézium tartalmú készítményt is kipróbálni!


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-16 17:50:59; Megválaszolva: 2010. március 16., 17:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: