• Livia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Pár hónapja, reggel arra keltem, hogy fáj b.o on a nyakam, a hátam, és a vállam. Pár nap után leginkább a felkarom fájt, feszült. Főleg ha a fejemet megemeltem. Ettől függetlenül tökéletesen tudtam mozgatni. Majd az erősebb fájdalom megszünt, ha sokat dolgoyom néha előjön.Viszont pár hete néha zsibbad a bal kézen a hüvelyk, a mutató és a gyürüs ujjam  valamint  azon az  oldalon a kézfejem. Nem folyamatosan, bizonyos moydulatokra.Tökéletesen tudom használni, nem gyenge a karom, a kezem. Csak kellemetlen. 

        Mi lehet ennek az oka? Eléggé meg vagyok ilyedve. Jelenleg külföldön vagyok.

        Ellőre is köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírás alapján, lehet, hogy korábban a fejbiccentő izom, vagy valamely más vállövi izom meghúzódott, és ez okozta a fájdalmat. A zsibbadás szintén lehet attól, hogy a vállöv területén valami nyomja a kilépő ideggyököt, mely az ujjak beidegzésében vesz részt. Ez lehet nyaki borda, mely egy plusz borda az első borda felett, erősebb nyaki izomzat, vagy annak gyulladása, vagy gerincsérv, meszes nyaki csigolya. Más oka lehet a zsibbadának a csukló területén kialakuló nyomás, amikor az inas szalag leszorítja az első 4 ujjhoz futó ideget. Ez lehet a csukló gyulladása, pajzsmirigybetegség, vagy egyéb vizesedés miattt. Próbáljon meg egy kis Magne B6-ot szedni, ha nem szűnik a panasz, akkor forduljon reumatológiai vagy ideggyógyászati rendeléshez.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 19:23:35; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: