• Ujjzsibbadás két hete

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Édesanyám jobb kezének két ujja hetek óta zsibbad, ráadásul nagyon gyengének érzi a kezét, alig tud vele fogni. Volt orvosnál és úgy néz ki, hogy a kiváltó ok a meszesedés és/vagy az egyik nyaki csigolya elmozdulása. A háziorvos azt mondta, hogy a műtétet nem javasolja, édesanyám korában - 58 év - veszélyes lehet. A szakorvos el akarta küldni "villanykezelésre", de arra meg azt mondták, hogy nem csinálhatják meg, mert édesanyámnak 10 éve melldaganata volt. Azóta jól van, bár az egyik tumormarkere egyfolytában magas. Tetőtől talpig átvizsgálták, rendszeresen jár kontrollra, de nem találnak semmit. Mivel korábban daganatos betegsége volt úgy tudom masszázsterápia sem jöhet szóba. A szakorvos elküldte tornára. Ezek után csak annyi a kérdésem, ha a torna nem használ, akkor mi marad? Milyen egyéb kezelés lehetséges? Nagyon szeretném, ha rendbejönne a keze... Válaszát előre is köszönöm: Árpád

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ujjzsibbbadást nem kizárólag a nyaki csigolya meszesedése okozhatja, hanem egyéb eltérések, pl. a könyökízületben, vagy pedig a csuklónál lévő szalag leszoríthatja az alatta futó ideget. Ezeket az okokat is érdemes kizárni, mert mások a kezelési lehetőségek. Mindenesetre ha már 10 éve volt a daganatos megbetegedés, akkor a nyaki UH-nak nincsen akadálya. Meg kellene még próbálni B vitamin készítményt szedni, Milgammat.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-13 14:34:32; Megválaszolva: 2010. március 13., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: