• Keresztcsonti fájdalmam van, minden leletem negatív

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő!

        30 éves nő vagyok. Fájdalmam 1, 5 éve jelentkezett, nagyon megfájdult jobb oldalt a derekam, gyaloglás során húztam a lábam. Tavaly az idegsebész elküldött MRI-re (nincs sérv, kopás, ideggyöki nyomás, előboltosulás), csont-izotópiás vizsgálatra, ENG-re, EMG-re. Mindenütt normális eredmények lettek.Ez a fájdalom azóta sem múlt el, sőt mostmár nem tudok kb. 30 métert menni, annyira megfájdul a keresztcsonti résznél (jobb oldalt) a derekam, hogy egyáltalán nem tudok menni, jártam kezelésekre (masszázs, vízi-gyógytorna, tangentorn), semmi javulás nem történt. Felkerestem egy kiropraktikával foglalkozó term.gyógyászt, az ősszel hozzá jártam, de ő sem javított a problémámon. Felkerestem egy reumatológust, ő beadott a fájdalmas területre egy szteorid tartalmú injekciót, attól 2 hétre jobb lett, utána minden kezdődött elölről. Véleménye szerint a keresztcsont-izületem van begyulladva.. Azután az ortopédus kiírt 5 gyulladáscsökkentő injeciót, aminek a mellékhatásaként felpuffadt az arcom, de a fájdalmam nem csökkent. Kb. 10 orvosnál jártam, de csak küldözgetnek össze-vissza!

        A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma és hogy milyen szakterületet keressek fel?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Üdvözlettel: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a keresztcsonti fájdalom témában

        Kedves Mónika!

        Valószínűleg sacroileitis lehet a háttérben, mely a keresztcsont és a medencecsont közötti ízület gyulladása. Bár a laborokról nem írt, hogy azokban volt-e CRP emelkedés, de ilyenkor általában a gyulladásos merkerek is mutatják a gyulladást, illetve az izotópos vizsgálat is dúsítást mutat. Elsősorban reumatológusnak kellene kiderítenie, hogy mi a betegség, ha nem sikerült eddig, akkor próbáljon meg elmenni egy másik helyre!  Valóban ezeket a fenti kezelési módszereket szoktuk elsőként megpróbálni, de ha ezekre nem javul, akkor nem szabad ebbe belenyugodni.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-13 09:09:23; Megválaszolva: 2010. március 13., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Nő, 1 hete Arthroscopos Lateralis Release műtéten estem át a jobb lábamon. Ahogy telnek a napok a térdem egyre jobb, igaz vannak beszúrások. De egy valami nagyon aggaszt. a Comb ill. Csípőm annyira fáj mikor felállok például WC-re...
        Tisztelt Doktor Úr! 2020.jan.29-én műtöttek LCA plasticaval, epiduralis érzéstelenítéssel illetve combizomból pótolták a szalagot. Tegnap a következőt vettem észre. A műtött lábam vádlijának belső része a bokáig eléggé érzéketlen....
        Tisztelt Doktor Ur! 17 evesen eltortem a jobb konyokom, akkor muteni kellett, a radius fejecset el kellett tavolitani a konyok jobb mukodese erdekeben. Azota hala istennek nincs panaszom, megfeleloen tudom hasznalni, viszont eltelt 10 ev azota de 100% osan...