• Súlyos vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Tegnap készült egy derék röntgen felvételem melynek eredménye az alábbi:kis fokban balra convex ágyéki scoliosis. A lordosis kiegyenesedett. A csigolyák zárólemezei benyomottak. L. I.-IV. csigolyák közti porcrés és a praesacralis rés beszűkült.

        Panaszom nincsen, előzményem, hogy síbalesetből kétszer is műtötték a bal térdemet. Fél évig voltam tolószékben de ennek már lassan tíz éve. Azóta a térdem ugyan fáj de sportolok folyamatosan;úszni járok és tíztáncolok, igyekszem erősödni. Kérdésem, hogy a fenti gerincröntgen eredménye mennyire nagy probléma? Helyre tudom még hozni gerinctornával? 33-éves vagyok. Lassan szeretnék majd gyermekeket is. Befolyásolhatja a gyermekvállalás ezt a fajta problémát? Úgy értem a súlytöbblet okozhat-e nagyobb gondot a későbbiekben?

        Várom megtisztelő válaszát!

        Köszönöm a segítségét!

        Mosolygós hetet kívánok:) Zs.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc röntgen témában

        Tisztelt kérdező!

        A rtg lelet alapján van a gerincén kóros görbület, illetve a porcrés beszűkülés utalhat a porckorong kiboltosulására, de valójában ezt csak CT-vel lehet daignosztizálni. Érdemes volna kivizsgálni a továbbiakban, ha kifejezett panaszokat okoz. Elvileg a gyermekvállalás lehetséges, de nyilvánvalóan a súlytöbblet tovább terheli a gerincet, és nagyobb esélye van arra, hogy esetleg a sérv panaszt okozzon. Ennek ellenére azt tudnám ajánlani, hogy kezdje el a gerinctronát, erősítse a hátizomzatot, és evvel meg tudja előzni a romlást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-12 13:03:19; Megválaszolva: 2010. március 12., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: