• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr!

        Február elején volt egy balesetem.Elcsúsztam a jéggel borított havas lejős úton mivel a munkahelyemről nem vezet más út haza.
        2X is a térdemre estem és a 2.esésnél letört a porcom majs ez is ketté.
        200-as átmérőjű a térdkalácsom előtt helyezkedik el ami gátol a térdhajlításban.
        A másik rögtön a térdkalácsom oldalán ami nyomja a térd szallagom.
        Voltam a városi kórházban közel 2-héten át 3.naponta és csak megnézték, leszívták a folyadékot és ennyi.
        Elküldtek MR. vizsgálatra ami április 16.án lesz majd ezután kell vissza mennem.
        Tudják hogy műteni kell de mindenképpen akarja az orvos látni.
        Mivel orvoshiányban szenved a kórház így az MR után is kb 2-hónapot kell várnom a műtétre.
        Nos ez az egészségügyi ellátás a karierembe került így amint felépültem kereshetek egy új munkahelyet.
        Kértem hogy műtsenek meg de az orvost nem érdekelte a kérésem.
        Próbáltam klinikát keresni de azonnal elutasítottak az első helyen mert nem vagyok pesti.
        A második helyen közölték hogy közel 200.000ft lesz.
        Lassan megélhetésre sincsen pénzem, nem hogy erre.
        Őszintén nem tudom hogy mit tegyek de már az öngyilkosság is megfordult a fejemben.

        Ön szerint mit tehetek /tegyek mert a karieremen kívül az egészségem is kezd rámenni...

        Válaszát előre is köszönöm!

        Horváth János

        WEBBeteg szakértő válasza a térdsérülés témában

        Elöször is az öngyilkosságot felejtse el. Ami a műtét körüli mizériát illeti nem igazán értem miért húzzák-vonják a dolgot. A szakmai kollégium, ugyan javasolja a térdműtétek előtti MR vizsgálat elvégzését, de ez nem kőbe vésett törvény. Tekintettel arra, hogy az MR vizsgálatokra igen sokat kell várni az egyértelmű eseteknél a mi gyakorlatunkban nem szoktunk MR-t kérni, hanem előkészítést követően elvégezzük az izületi tükrözést. Egyrészt az MR találati valószinüsége 80% körüli, másrészt ha az arthroscopiát csak a diagnózis felállítására végezzük el és találunk ellátandó sérülést meg is tudjuk csinálni, tehát egyszerre jutunk diagnózishoz és meg is oldjuk a problémát.

        Azt tudom tanácsolni, hogy keressen egy kórházat ahol van kapacitás elvégezni a műtétet. Nem feltétlen kell fővárosit keresnie. Vagy ha DEbrecen nem esik nagyon messze önnek, akkor a Kenézy kórházban keressen meg engem. Jelenlegi lehetőségek szerint áprilisban el is végezhetnénk a műtétjét, ha Önnek is megfelel, és a fizikális vizsgálat alapján indokoltnak tartom a műtétet.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 13:15:07; Megválaszolva: 2010. március 11., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tiszta orrok, nyugodt napok