• Köszvény esetén a élelmiszerek purin tartalmát, vagy a lugosító hatásukat vegyem figyelembe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nem tudom eldönteni, hogy a helyes étrend kialakításánál az élelmiszerek purin tartalmát, vagy a lugosító hatásukat vegyem e elsődlegesen figyelembe.

        Például:  a joghurtnak alacsony a purintartalma, viszont erősen savasít a neten talált táblázatok szerint.Emellett állítólag figyelni kell a fehérje tartalmat is.

        Szeretnék összeállítani egy heti étrendet, de mindíg falba ütközöm.

        Kérem, segítsen!   Köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köszvény témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elsősorban a purintartalmat kellene nézni, ez összefügg a fehérjetartalommal is. A savasító-lugosító hatás azért nem olyan mértékű, én személyesen kevésbé hiszek ezekben a diétákban, hoszen a szervezetben egy állandó pH, vagy környezet van!  


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-12 12:58:22; Megválaszolva: 2010. március 12., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: