• Miért fáj az operált vállam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő?

        32éves nő vagyok, 2 gyermekes családanya.Problémám 2009 december közepén kezdődött.2008 oktober 17-én megoperálták a bal vállamat, mert trauma következtében állandoan kificamodott.(habituális volt) A mütét jól sikerült a karom meggyógyult és nem maradt vissza semmilyen mozgástér beszűkülés.Jártam vele aerobicra, vizitornára, azóta is ha időm endedi, megyek sportolni.Sajnos azonban 2009 december közepén arra ébredtem, hogy fáj az operált oldalon a vállam hátul a lapocka alatt, és kisugárzik a fájdalom hol a felkarba, hol előre a mellizomba.Természetesen megmutattam orvosnak. A háziorvos idegbecsípődést diagnosztizált, a traumatologus azt mondta, begyulladt az infra ill.supraspinatikus(ezek tapintásra is kötegesebbek és crepitál az egész vállizület.)Kaptam rá non steroidot(Voltaren sr 75mg) Két hétig szedtem a gyógyszert mig nagy nehezen rendbe jött. A baj csak az, hogy azóta megint visszatért a fájdalom, február végén jelentkezett ismét. Az ijesztő benne, hogy mikor elindul a folyamat, zsibbad, szur az egész vállam hol elől hol hátul érzem, csíkszerüen terjed, szivdobogásérzés kíséri néha még hányingerem is van töle.Ez a rossz érzés csak néhány msd-ig tart, spontán rendeződik.Elkezdtem járni fizikoterápiára, iontoforézist és uh-t kapok a beteg vállra.Készült EKG, MRTG, hogy nincs-e vmi belszervi ok? volt vérkép, CRP, tenyésztések de minden negatív.Nem tudom mással összefüggésbe hozni csak a beadott új influenza elleni védőoltással az egész betegséget.2009 12 08-án adták be az oltást a panaszok rá 2 hétre kezdődtek. Miért és meddig tart még ez az állapot? Miért gyullad be spontán a vállam? Lehetséges hogy a gyulladást az immunrendszerem generálja? Maga a vállizület stabil, ki nem ficamodott azóta sem csak az izmok fájnak. Most elkezdtem egy tisztíto kurát hátha segít. Az érdekes az hogy az égö szúro érzés gyakran jelentkezik lefekvés után, ha a fájós oldalon fekszem és a jegeléssel szépen tompíthato el is mulik tőle. Most életem végéig jegeljem a hátam, és szedjek non szteroidot? Válaszát elöre is köszönöm!   Tisztelettel:a 2 gyermekes anyuka

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vállficam témában

        A panaszát sok minden okozhatja. Elmondása alapján lehetett a kiváltó ok az influenza oltás is. Ez belobbanthatta a vállát, illetve az immunrendszer állapotváltozása is okozhatta a galibát. Panaszai jellegéből adódóan (égő érzés) idegrendszeri eltérés is lehet, pl a karideg fonatot nyomhatja valami izom, nyaki borda esetleges nyaki porckorong sérv. Lehet, hogy egy idegsebészeti vizsgálatot is célszerű lenne elvégeztetni ezen okok kizárása céljából. Azt, hogy meddig tart ez az állapot nehéz megmondani, míg a tényleges ok ki nem derül. A non szteroidot nem célszerű szedni tartósan, a jelentős mellékhatások miatt. Próbálja meg az idegsebészeti vizsgálatot, lehet, hogy meglesz a panaszai oka. Esetlegesen egy infectológust is meg lehetnekérdezni a védőoltás mellékhatásainak esetleges kezelési lehetőségeiről. Mielőbbi gyógyulást!


        Kérdés: 2010-03-09 11:54:10; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: