• Folytonos sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én egy 16 éves gimnazista fiú vagyok, aki nagyon szeret focizni. 2009. November 1.-én volt egy részleges külső bokaszalag szakadásom. Ezután 3 hónapot nem mozogtam, tesiztem semmit. Mikor már éreztem, hogy rendben vagyok, elkezdtem járni futni. Nem is éreztem, hogy fájna, tehát a rá következő 1 hétre, beneveztem osztálytársaimmal egy focikupára. Nem szerettem volna annyira erőltetni, ezért nem is játszottam sokat. De az egyik meccsen beálltam, és egy kemény belépő után elkezdtem fájlalni a bal lábamat az ágyékomnál. Nem fájt annyira, csak egy nagyon kicsikét. Gondoltam hogy ez semmiség. Tehát a következő meccsen is játszottam, csak sajnos megerőltettem, és ezután iszonyatosan fájt a lábam. Tehát ezután + 1 hónapot megint kihagytam. 1 hete kezdtem el megint edzeni, mivel már nem éreztem, hogy fájna a bal ágyékom. Ezután az edzés egész jó volt, nem fájt semmim, és nem is éreztem, hogy jelentkezni is fog valami. De hogy jobban edzésbe tartsam magamat, biciklivel mentem iskolába. A távolság 4-5 km lehet az iskolába az otthonomtól. De úgy néz ki ez sem vált be, mivel a szerdai edzésem után, megint kezdtem érezni, hogy fáj a lábam, csak most nem a bal, hanem a jobb ágyékom. Gondoltam, ha pihentetem, pénteki edzésre csak jobb lesz. A bemelegítésnél nem is fájt, de mikor a kapura lövésekhez érkeztünk, megint iszonyatosan fájni kezdett, de ezután már nem erőltettem, mert tudtam, hogy rosszabb lesz tőle. A kérdésem a Doktor Úrhoz/Nőhöz, hogy a sok sérülés mitől lehet? Talán attól, hogy most vagyok növésben? Vagy az edzés hiánya?
        Köszönettel:
        Taródi Dávid

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        A sorozatos sérülést több dolog is okozhatja. Kismértékben a fokozott növekedés is befolyásolhatja, de sokkal inkább lehet az edzések hiánya, a nem megfelelő bemelegítés, illetve a szokatlanul nagy amplitúdójú mozgás, hirtelen mozdulat. Okozhatja még, bár ennek kicsi az esélye valamilyen váz-izom rendszeri betegség is, amit eddig nem diagnosztizáltak. Azt tanácsolom, hogy ha továbbiakban is gyakran sérül mindenképpen keressen fel egy balesti sebészeti vagy egy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-08 09:51:06; Megválaszolva: 2010. március 08., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: