• Szóba jöhet a protézis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél!

         

        Már korábban írtam Önnek a térdemről, hogy már nagyon régóta fáj, kattog, nehezen tudom terhelni, a quadriceps izom sorvadt, tapintással a térd felszínén egyenetlenség észlelhető. Most azért kérem újra az Ön segítségét, mert néhány nap múlva vissza kell mennem Co-ra és a barátaim, ismerőseim azzal ijesztgetnek, hogy szerintük térdprotézist fogok kapni. Valóban meg van az esélye ennek, vagy milyen esetekben jön szóba a protézis?

        Nem tudom mire számítsak, nagyon aggódom.

        Válaszát előre is köszönöm,

        Egy 25 éves Nő.

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Látatlanban nehéz véleményt mondani, de életkorából adódóan nagyon kis esélyt látok arra, hogy a közeljövőben protézis beültetése legyen. Az az egyenetlenség, ami a térdkopást jellemzi, nem igazán tapintható. Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy a térdpanaszai miatt egy izületi tükrözés lesz esedékes a porc állapotának felmérése céljából. A kontroll vizsgálaton ez ki fog derülni. Ne aggódjon, a protézis műtétje, ha egyáltalán szüksége lesz rá, még nem a közeljövőben lesz.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-03-05 18:34:27; Megválaszolva: 2010. március 05., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.