• Carpal tunnel syndroma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        49 éves nő vagyok. Kb. 1 éve zsibbadnak az ujjaim mindkét kezemen, egyre rosszabb az állapotuk. Neurológiai vizsgálaton vettem részt, melyen mindkét oldali n. medianus és n. ulnaris motoros distalis latenciáját, sensoros latenciáját (negatív csúcsig), motoros és sensoros vezetési sebességét, valamint késői (F) válaszát vizsgálták.

        Vélemény: Mindkét n. medianus motoros distalis latentiaja jelentősen megnyúlt, sensoros vezetésük nem átlagolható. A n. ulnarisok esetén eltérés nincs.

        Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy milyen kezelést javasol, elkerülhetetlen-e a műtét. A műtét altatásban vagy milyen érzéstelenítésben történik.

        Előre is köszönöm válaszát, maradok tisztelettel.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a carpal tunnel szindróma témában

        Ha igazolódott a Carpal tunnel sy, akkor a végleges megoldást csak a műtét jelent. Ezt általában altatásban vagy hónalj érzéstelenítésben végzik. Ha a műtétet követően sem javul a panasz akkor szelektív ingeráram kezelést javasolnék.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 17:04:25; Megválaszolva: 2010. március 05., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általában háton fekvés kozben a legintenzívebb akár napközben is, mintha tulfeszulne a...