• reumás ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        páromnak (férfi) 37 éves évek óta tartó izületi gyulladása van.

        többféle módon gyógyszerrel kezelték mig végre ősszel megállapították hogy mi ia baja. Jelenleg a ujjai /könyöke amik érintettek.

        Meloxan nevű gyógyszert szed rá.

        2 napja érzi hogy mindkét lábán már a nagylábujja izületei is fájnak.

        Kérdésem a következő: előfordlhat hogy a gyulladás oda is átterjedt és közben békénhagyta a régi területeket (keze/könyöke)? mintha azokon most nem érezné a régi fájdalmat.

        vagy mindenhol egyszerre "kell" támadnia?

        Sajnos a párom már nagyon el van keserdve, akupunktúrával, gyógynövényekkel is próbálkozik de akkor ezek szerint hatástalanok?

         

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem írja, hogy az ízületi gyulladásnak melyik fajtáját diagnosztizálták. Vagy esetleg nem tudják pontosan? Ugyanis az ízületi gyulladás önmagában nem egy daignózis, annak hátterében nagyon sokféle ok, álllapot lehet. Vannak olyan ízületi gyulladások, melyek általában csak bizonyos ízületet, vagy ízületeket érintenek. Pl. köszvénynél jellegzetes az I-es lábujj lábtőízületének, vagy a könyöknek az érintettsége. Vannak olyan megbetegedések, amelyek szimmetrikus arthritis formájéban jelentkeznek, azaz mindkét oldalon egyszerre jönnek többnyire a tünetek. Van, amikor aszimmetrikus, egyoldali érintettség van, pl. egyik kéz egyik ujja beduzzad kolbásszerűen. A gyulladás természetesen vándorolhat, nem feltétlenül jelentkezik mindig ugyanott. 

        A gyógyszeres kezelést is annak megfelelően kell megválasztani, hogy mi áll a gyulladás hátterében. Így ebben konkrét tanácsot csak akkor tudok adni, ha ismerjük a betegséget!   

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 21:12:49; Megválaszolva: 2010. március 04., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: