• Köszönet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Köszönöm válaszát. Még egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a jelen állapotom és a műtét közti választáson belül, nincs-e más megoldás a fájdalom csillapítására, leginkább arra való tekintettel, hogy egy lehetséges műtétre is - ismervén a jelenlegi állapotokat - kb.1 évet kell várni. Addig is kéne valamit varázsolnom magammal.

        Tisztelettel: Kassai Györgyné

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Az elsődleges lehetőség gyógyszerek szedése. Ezek általában mérséklik a fájdalmat, de nem szüntetik meg teljesen. A második lehetőség az ismételt izületi injekció adása. Én ennek nem vagyok a híve akkor, ha protézis beültetés várható, mert az esetleges feertőzés amit a szurival okozhatunk a térdben lehetetlenné teheti a későbbi protetizálást. A harmadik lehetőség egy izületi tükrözés, mely során kitakarítják az izületet így néhány hónapos fájdalmatlan időszak is elérhető.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-03 12:39:40; Megválaszolva: 2010. március 03., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: